In 1980 trad Cees Beek na zijn opleiding als chemisch analist in dienst bij Van Nelle te Rotterdam. Na vier jaar stapte hij van het laboratorium over naar de kwaliteitsdienst en werd kwaliteitsanalist. Hiervoor volgde hij de KAN cursus van de stichting KDI.

In 1985 werd Van Nelle gereorganiseerd. De operationele kwaliteitsfunctie werd in de business units geïntegreerd en wat van de oude KD overbleef werd omgevormd tot een stafafdeling die zich bezig hield met de kwaliteit van de organisatie (o.a. taakgroepen en procesverbeteringen m.b.v. KOAF).

In 1988 volgde hij de eerste KUN cursus van de stichting KDI. Na de afronding in 1990 werd hij lid van het NVvK, het huidige NNK. In 2007 ronde hij de Master opleiding Kwaliteitsmanagement (MKM) af bij de Schouten & Nelissen University.

Momenteel is hij werkzaam als kwaliteitskundige bij D.E. Masterblenders 1753 waar hij zich bezig houdt met vendor assurance, ondersteuning van de koffie en thee werkmaatschappijen m.b.t. kwaliteit- en voedselveiligheidssystemen en vraagstukken en zit hij de internationale HACCP-teams voor die zich buigen over de koffie en thee ketens.

Sinds 2006 is hij bestuurslid van het NNK. In 2009 heeft hij de NNK Food Sectie vorm gegeven.

Daarnaast is hij lid van het College van Belanghebbende Partijen van de stichting VPGI Certificatie, lid van de certificatiecommissie SKO/SKZ en neemt hij deel de VMT contactgroep Voedselveiligheid en Levensmiddelenhygiëne.
thumb