Everard van Kemenade

 

Dr. E. A. (Everard) van Kemenade studeerde Moderne Letterkunde, werd eerst docent en vervolgens kwaliteitsmanager van een faculteit bij een hogeschool. Is thans Quality manager bij MeduProf-S, a company that provides sustainable education and training for professionals in emerging countries and countries in transition (www.meduprof-s.com).

Daarnaast is hij directeur/eigenaar van een auditbureau Van Kemenade & Vermeulen (www.vankemenadevermeulen.nl). 

 

Everard heeft zich voornamelijk bezig gehouden met kwaliteitsmanagement in onderwijs en training. Hij promoveerde in 2009 op een onderzoek naar Certificering, Accreditatie en de Professional op basis van casuïstiek uit Vlaamse en Nederlandse hogescholen. Hij publiceerde artikelen in onder andere Total Quality Management Journal, the International Journal for Quality and Reliability Management; Quality Progress en in het Nederlands in Sigma, Onderzoek van Onderwijs, TH&MA en Synaps. Hij is editor van de Method for Improvement of Higher Education based on the EFQM-model, dat is vertaald in Engels, Duits, Spaans, Lets, Czechisch, Frans en Vietnamees.

Kwaliteit is context bepaald en persoonsgebonden: quality in the end is a personal journey.  Voor meer informatie zie: www.linkedin.com/in/everardvankemenade of volg de tweets van Evankemenade.

thumb