Kees de Vaal

Kees de Vaal is van 1979 tot 2009 werkzaam geweest in industriële ondernemingen zoals Philips, Honeywell, Ericsson en NXP Semiconductors en van 2009 tot 2012 in dienst van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Heeft meer dan 20 jaar ervaring met projectmanagement, procesmanagement en kwaliteitsmanagement in allerlei varianten, van het opzetten en implementeren van (integrale) kwaliteitsmanagementsystemen tot het toepassen van het INK/EFQM model. Een hoogtepunt was het behalen van de INK-prijs bij Ericsson Telecommunicatie in 1997. Was voorzitter van EFQM-NL. Is bestuurslid van DAQ, voorzitter van de DAQ-bijeenkomsten, voorzitter van de jury van NNK Ontwikkelingsprijs Kwaliteitsmanagement.

Sinds 2012 is hij zelfstandig adviseur: studiebegeleider en docent kwaliteitskunde bij Masteropleiding Kwaliteitsmanagement Schouten & Nelissen University, docent project-, proces- en kwaliteitsmanagement bij NCOI (Technische Bedrijfskunde), lead-auditor bij diverse tunnelprojecten van RWS en lead-auditor Keurmerk Veilig & Schoon (Stichting Zwembadkeur) en Zwem-ABC (NRZ-NL).

Studeerde Elektrotechniek aan de TUD en volgende diverse managementopleidingen. Verzorgt regelmatig gastcolleges en workshops. Auteur van diverse publicaties en artikelen op het vakgebied van kwaliteitsmanagement. Medeauteur van Kwaliteitsmanagement in de praktijk, een lesboek voor het hbo.

thumb