Publicaties

NNK heeft onlangs het boek Perspectieven op Kwaliteit.nl gepubliceerd. Het boek bevat 63 reflecties en vergezichten op de ontwikkelingen in het vakgebied kwaliteitsmanagement en is samengesteld door Teun Hardjono, Arend Oosterhoorn, Kees de Vaal en Joost Vos.

Met Perspectieven op Kwaliteit.NL brengen de auteurs in beeld hoe de kwaliteitskunde zich ontwikkelt. Hoe kijken bestuurders, managers en deskundigen aan tegen het vak? Welke trends zijn er? En hoe draagt de kwaliteitskunde bij aan het slank organiseren van goed werk?

We zien heldere trends. Het vakgebied verbreedt zich maar krijgt ook andere dimensies. Het accent verschuift van systemen naar het werk van mensen, naar waardetoevoeging. We zien nieuwe antwoorden gloren op de vraag hoe we kunnen bevorderen dat mensen goed werk leveren. Naast het streven naar perfectie komt er aandacht voor reflectie.

De bijdragen in deze bundel hebben een divers karakter. Zij vormen begrippenkader, geven nieuwe visies of laten op een verhalende manier zien hoe kwaliteit ontstaat in de praktijk. Sommige bijdragen zijn algemeen, andere richten zich op specifieke branches en sectoren, zoals zorg, politie en non-profit. Er is ook ruime aandacht voor de nieuwe kwaliteitsprofessional.

Er is ook een website Perspectievenopkwaliteit.nl waar de bijdragen zijn gepubliceerd met de mogelijkheid daarover te bloggen met de auteur of met anderen.

Op 15 maart 2013 heeft NNK het symposium Perspectieven op Kwaliteit georganiseerd over het boek. Het symposiumverslag met foto’s vind je hier.

thumb
Perspectieven op kwaliteit